Cruise van de week: Met de Nieuw Statendam naar de Fjorden in mei 2019

Denk je erover om een Fjordencruise vanuit Nederland te maken volgend jaar? Wat volgens ons een zeer populaire cruise gaat worden is een Fjordencruise met het gloednieuwe MS Nieuw Statendam vanuit Amsterdam. Wij bekijken één cruise in detail en nemen je als het ware alvast mee op deze reis. Op 5 mei 2019 vertrekt de Nieuw Statendam op een 8-daagse reis Viking Saga’s van Amsterdam naar 4 bestemmingen in Noorwegen. De Nieuw Statendam is dan nét gearriveerd in Europa en dit is de eerste cruise vanuit Amsterdam!

De bestemming: Noorwegen

Je vertrekt op zondag 5 mei gemakkelijk uit Amsterdam. Het schip zal om 17:00 de trossen los gooien om richting de sluizen van IJmuiden te gaan.  Omdat het een eindje varen is naar Noorwegen ben je één volledige dag op zee voordat je bij je eerste bestemming Flam bent. Met een beetje geluk (zoals nu de vaarschema’s bekend zijn) is de Nieuw Statendam het enige schip die dag! De grootste attractie in Flam is de beroemde Flamsbanen spoorlijn van Flam naar Myrdal. De lijn is slechts 20 km lang maar is door het gemiddeld hellingspercentage van 5,5% Europa’s steilste spoorlijn met een schitterend uitzicht en enkele verrassingen zoals de zingende nimpf. Halverwege wordt gestopt bij de Kjosfossen waterval waar je voldoende tijd hebt om even rond te lopen en foto’s te maken. Aan het eindpunt Myrdal heb je eveneens genoeg tijd om rond te kijken en met dezelfde trein terug naar beneden te gaan.

Stavanger bezoek je de volgende dag. Deze vierde grootste stad van Noorwegen biedt vele interessante musea, een lieflijk oud gedeelte en voor de durfals een bezoek aan een platte rots (Lysefjord) met fenomenaal uitzicht. Moeilijk om te kiezen!

Kristansand is een bestemming die geliefd is bij de Noren. Zo is de Noorse prinses Mette-Marit er geboren. Ook deze stad is te voet gemakkelijk te verkennen door het rasterpatroon. Verken de voormalige forten, vismarkt of  ga met een boottocht langs de kustlijn om een dorp verderop, Lillesand, te bezoeken.

Tot slot bezoek je hoofdstad Oslo, de één na grootste stad van Noorwegen. Ga hier zelf op pad in deze overzichtelijke stad en bezoek bijvoorbeeld het Koninklijk Paleis en het stadhuis.

Datum Haven Aankomst en vertrektijd
5 mei 2019 (zondag) Amsterdam vertrek 17:00 uur
6 mei op zee
7 mei Flam 07:00-18:00 uur
8 mei Stavanger 09:00-18:00 uur
9 mei Kristiansand 08:00-17:00 uur
10 mei Oslo 10:00-18:00 uur
11 mei op zee
12 mei (zondag) Terug in Amsterdam 07:00 uur

 

Grand Dutch Cafe

Het schip: Nieuw Statendam

De Nieuw Statendam van Holland America Line komt in december 2018 in de vaart. Na een Caribisch winterseizoen keert het luxe cruiseschip terug naar Amsterdam waar ze de hele zomer naar bestemmingen in Noord-Europa cruist. Het schip is minder klassiek ingericht dan de andere schepen in de vloot en is een zusterschip van de Koningsdam. Er zijn talloze (betaalde) specialiteitenrestaurants en een uniek Grand Dutch Café waar je typische Nederlandse lekkernijen kunt kopen. Als het weer wat slechter is in Noorwegen in mei, zorgt het overdekte zwembad toch nog voor waterpret.

Gegevens Nieuw Statendam:

 In de vaart  2018
 Brutotonnage  99.500
 Lengte en breedte  297 meter lang, 38 meter   breed
 Passagiers  2650
 Bemanning  1036
 Aantal     passagiersdekken  12
Impressie balkonhut

Hutten

Op de Nieuw Statendam zijn talloze stateroom categorieën momenteel nog boekbaar.

  • Binnenhut is verkrijgbaar vanaf € 1149 per persoon.
  • Buitenhut vanaf €1449 (ook familiehutten zijn nog beschikbaar voor 5 personen)
  • Balkonhut met beperkt of vrij zicht €1549

De suites:

  • Vista-suite (min. 24 m2) vanaf €1899,
  • Signature-suite (min. 36,5 m2) vanaf €2999
  • Neptune suite (min. 43 m2) met Neptune Lounge toegang vanaf €3399.

Klik hier voor een uitgebreid Cruisereiziger overzicht van de hutten op de Koningsdam die in meer of mindere mate ook op de Nieuw Statendam te vinden zijn.

Inclusief

Havengelden, koffie, thee, water, alle maaltijden in buffet- of hoofdrestaurant, roomservice, theatervoorstellingen en entertainment.

Aanbieding

Momenteel ontvang je bij boeking voor 28 juni 2018 extra voordelen in de Ready to cruise actie bij Holland America Line op deze cruise:

  • Fooien inbegrepen
  • Suite-aanbieding: gratis boordtegoed voor cruises van 6-13 nachten US$ 100 per gast (US$ 200 per suite)

Offerte aanvragen of boeken?

Deze cruise is boekbaar bij onder andere:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)