Cruisereiziger
Ongeval

Cruiseschip Britannia losgeslagen door extreem weer op Mallorca

Cruiseschip Britannia (zie archieffoto hierboven) van P&O Cruises is tijdens het extreme weer dat het eiland Palma de Mallorca teisterde, losgeslagen van de kade. De trossen braken en het schip ging driften. Uiteindelijk kwam het schip in botsing met een olietanker.

Cruisepassagiers werd gevraagd om naar hun hut te gaan nadat de Britannia losgeslagen was. Een aantal passagiers liep lichte verwondingen op.

De Britannia was op 18 augustus vanuit Southampton vertrokken voor een lange 15 daagse cruise met onder andere Cadiz,, Cartagena en Ibiza op de route. Na Palma de Mallorca zou het schip nog Gibraltar bezoeken en op vrijdag 1 september weer terug zijn in Southampton.

De schade aan boord is behoorlijk o.a. door de harde wind; het meubilair van de buitendekken werd door de wind gegrepen. Personeelsleden waren na het incident druk in de weer om alle schade op te nemen. Het schip blijft nog tot en met maandag in de haven.

Britannia is in 2015 in de vaart gekomen en biedt met haar 141.000 ton voor maximaal 3.600 passagiers veel faciliteiten aan boord. Palma de Mallorca is een populaire stop voor cruiseschepen en biedt met haar grote cruisehaven plek voor vier schepen in de cruiseterminal Estacion Maritima.

Archieffoto: Fotocredit: James D Morgan/P&O Cruises

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)