Cruisereiziger

Izmir

Aanlegplaats tijdens je cruise in Izmir

Cruise schepen leggen aan niet heel dicht bij het centrum van de stad in Izmir. Een paar souvenirwinkeltjes zijn in de cruiseterminal aanwezig voor de last-minute souvenir aankopen.

Afstand naar Izmir

Met de taxi is het een klein ritje naar de Konak Square. Zorg wel voor goed afdingen bij de taxiprijzen, een goede prijs is ongeveer 15-20 Turkse Lira.

Bezienswaardigheden en excursies in Izmir

Izmiris een alternatieve aanleghaven geworden voor Kusadasi om eveneens Efeze te bezoeken.  In iets meer dan een uur ben je met de bus in Efeze. Efeze is het belangrijkste archeologische gebied van Turkije, en een van de grootste opgravingen uit de Griekse oudheid. De opgravingen zijn moeilijk met het openbaar vervoer te bereiken. Een taxi nemen of een excursie boeken zijn de beste opties. Zorg wel dat je een gids bij je hebt in Efeze, die kan de juiste historische informatie verschaffen om het meest uit het bezoek te halen.

Efeze nabij Izmir

Ook het huis van Maria is een bestemming die excursies aandoen. Het huis is herbouwd, en is tegenwoordig een bedevaartplaats voor christenen en moslims. Het huis ligt op ca. 7 km van Selcuk en nabij Efeze. Bij excursies worden er vaak stops aangeboden bij traditionele tapijt knoperijen waar men met veel grandeur tapijten probeert te verkopen.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

Bekijk welke cruises naar Izmir gaan:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Het laatste cruise nieuws over Izmir

Terug naar BestemmingenTurkije

One thought on “Izmir

  • Het is inderdaad best een eindje lopen, half uur ongeveer, naar het centrum. Wij zijn zelf gewoon gaan lopen. Er zijn veel leuke terrasjes en eettentjes. De stad vond ik erg schoon. Er zijn qua winkels zowel ketens als kleine zaakjes.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *