Cruisereiziger
CruisemaatschappijOntspanningPersoonlijke blogVoorbereiding

Trouwen & Cruisen!

Trouwen of op huwelijksreis op een cruiseschip. Wat mag en kan? Velen hebben het overwogen en misschien zelfs gedaan. Trouwen op volle zee mag (in verband met rechtsgeldigheid) slechts bij een paar rederijen, omdat je rekening moet houden waar het schip geregistreerd staat. Trouwen mag alleen op die schepen die zich conformeren aan het Maltese recht of Bermuda.

Een aantal cruisemaatschappijen biedt de mogelijkheid voor rechtsgeldige huwelijken op volle zee. Daarbij moet wel onderscheid gemaakt worden tussen het Maltese recht, Bermuda recht en Bahama rechtsgeldigheid.

Maltees recht – op volle zee – rechtsgeldig

  • TUI Cruises
  • Sea Cloud Cruises (zeer luxe schepen)
  • Celebrity Cruises
  • Azamara Cruises (zeer luxe kleine schepen)
  • Hapag-Lloyd Cruises

Bermuda recht – op volle zee – rechtsgeldig

  • Cunard 
  • Princess Cruises
  • P&O Cruises 

Bahama recht – op volle zee – rechtsgeldig

  • Royal Caribbean

Bij de andere maatschappijen trouw je in de aanleghavens of op de privé-eilanden, dan geldt het recht van dat betreffende land.  Fijn is dat over het algemeen je ook de diensten van een weddingplanner wordt aangeboden die aan boord alles met het aanstaande bruidspaar regelt. De kosten van een huwelijk beginnen bij 1000 dollar.
Van ouds her is een cruise altijd al erg geschikt geweest voor de ‘newly weds’. Deze keer in de blog een klein onderzoek naar de extra’s die je bij je huwelijks-cruise kan ontvangen of bijboeken. Helaas is het wel zo dat je als pasgetrouwden niet altijd van alles gratis extra krijgt. Slechts een paar cruisemaatschappijen hebben bijvoorbeeld nog een cocktailparty of een feestelijk onthaal. De site Cruisecritic heeft een en ander op een rijtje gezet. Onderstaand lees je meer over welke pakketten de cruisemaatschappijen aanbieden. De ultra-luxe maatschappijen bieden erg veel inclusief aan en zijn daarom ook zeer geschikt voor honeymooners (Azamara Club Cruises, Regent Seven Seas, Seabourn, Seadream Yacht Club, Crystal Cruises).

 

Azamara Club Cruises

Trouwen: Door de kapitein op de Maltees geregistreerde schepen, op volle zee. Rechtsgeldig.

Carnival Cruise Lines

Trouwen: In de aanleghavens is trouwen mogelijk op het schip in de trouwkapel. Recht van het land waar je op dat moment bent.

Extra’s: Bij Carnival kan je vele cadeaus en extra’s bestellen. Er is geen speciaal pakket waar alles in zit. Vanaf 7,95 dollar tot en met 82,95 dollar kan je bijvoorbeeld een taart bestellen, foto’s, wijn met speciale glazen en zelfs t-shirts. Het grootste pakket is de High Seas Gift Set met onder andere een strandhanddoek, foto, wijn, vier drankjes bij de bar en t-shirts.

Celebrity Cruises

Trouwen: Door de kapitein op het schip – Maltees geregistreerd – op volle zee. Rechtsgeldig

Extra’s: Celebrity biedt alle pasgetrouwden een receptie aan met de scheepsofficieren. Drie pakketten worden daarnaast aangeboden. Het Classic Romance-pakket bevat voor 36 euro een fles bubbelwijn, aardbeien met chocola en rozenblaadjes op het bed. Het Deluxe Romance-pakket bevat voor 90 euro een uitgebreid ontbijt op bed, ‘s avonds rozenblaadjes, aardbeien met chocola en champagne in de hut. Tos slot biedt het Premium Romance-pakket (165 euro) naast bovengenoemde extra’s ook badjassen en een romantisch diner voor twee.

Costa Cruises

Trouwen: Aan boord als het schip in een aanleghaven ligt. Bijzonder zijn de huwelijkspakketten met een Italiaans tintje: een Venetiaans boeket, een gedeelte van de huwelijksvoltrekking in het Italiaans, Italiaanse muziek etc.

Extra’s: Bij Costa Cruises krijgen honeymooners 5% standaard korting op de hut. Op de cruise zelf wordt je uitgenodigd voor een speciale cocktailparty voor newlyweds en mensen die andere feestelijke gebeurtenissen vieren. Het Honeymoon Package voor 169 dollar bevat badjassen, bubbelwijn, bloemen, foto met een zilveren lijst en een Certificate of Love gesigneerd door de kapitein.

Cunard

Trouwen: Door de kapitein op het schip (geregistreerd in Bermuda) op volle zee mogelijk. Rechtsgeldig

Disney Cruise Line

Trouwen: Op bijvoorbeeld het privé-eiland.

Extra’s: Disney geeft honeymooners en niet-honeymooners de keuze uit een aantal pakketten. De “Touch of Romance” (124 dollar) biedt een waterdicht plaid, picnic set met borden/servetten/bestek, een kaasplank, flesopener en twee Disney badjassen.  Voor 215 dollar wordt bovenstaand pakket uitgebreid met champagne, een gevulde kaasplank en een bos bloemen in de hut.

Holland America Line

Trouwen: Op het privé-eiland Half Moon Cay kunnen huwelijken voltrokken worden. Ook wanneer het schip in een aanleghaven ligt.

Extra’s: Holland America Line biedt voor honeymooners een aantal pakketten aan. Deze kunnen vooraf worden besteld. Het Just for us – pakket bevat een dozijn rozen, een fles Mumm Cordon Rouge, 2 badjassen, een afternoon tea in de hut, dessert en champagne in de hut, een gegarandeerde tafel voor 2 in het restaurant, 2 25-minuten durende aromatherapie massages, een diner voor twee in de Pinnacle Grill en een foto. De prijs voor dit pakket is 489,69 dollar. Een goedkoper pakket is het Romantic Voyage-pakket, met inbegrepen een bos bloemen, fles champagne, foto, zes aardbeien in chocolade, diner voor twee in de Pinnacle Grill, een les in het Casino incl 25 dollar gratis chips en een massage voor 2 van 25 minuten. De prijs voor dit pakket is 304 dollar.

MSC Cruises

Trouwen: Alleen ceremoniële huwelijken zijn mogelijk (geen rechtsgeldigheid).

Extra’s: Een Romantisch pakket bevat een fles Veuve Clicquot Brut Champagne, 2 MSC souvenir champagneflutes, aardbeien met chocoladedipping en een welkomstbrief van de kaptein op de inschepingsdag,  elke dag vers fruit in de hut en een uitnodiging voor een speciale VIP-cocktail. Andere pakketten zijn bijvoorbeeld de Romantic Sunrise met een fles Champagne Moet & Chandon brut, 2 MSC champagne glazen (als souvenir), 2 vers geperste jus d’orange en croissants in de hut. De Romantic Sunset bestaat uit een fles champagne Moet & Chandon Brut, 2 MSC champagne glazen (als souvenir) en aardbeien met chocolade dipping (10 stuks).

Trouwen: Aan boord als het schip in een aanleghaven ligt of zelfs aan land in de aanleghaven. Er is veel mogelijk; bijvoorbeeld trouwen in Florence.

Extra’s: NCL heeft een Honeymoonpakket met daarin bubbelwijn en aardbeien bij inscheping, hapjes op een avond in de hut, champagne en cake party, foto en een diner voor twee in Le Bistro inclusief een fles wijn. Het pakket kost 135 dollar per hut.  Wil je nog een massage erbij voor 2 dan kost dit pakket 229 dollar per hut.

P&O Cruises

Trouwen: Op het schip (geregistreerd in Bermuda) op volle zee. Rechtsgeldig

Extra’s: P&O biedt allerlei pakketten aan om iets te vieren. Ze variëren in prijs van 60 pond tot 298 pond.  De eenvoudigste bevat champagne, handgemaakte bonbons, een foto en een champagne ontbijt op bed. Uitbreidingen bevatten bloemen, massages, badjassen of zelfs een privé fotosessie met een afdruk op canvas.

Princess Cruises

Trouwen: Door de kapitein op de schepen zelf (in Bermuda geregistreerd). Uitgebreide mogelijkheden zoals bijvoorbeeld trouwen in de kapel.

Extra’s: Voor 140 dollar heeft het Honeymoon Experience pakket een fles champagne, twee ingegraveerde glazen, twee rozen, aardbeien met chocolade, een foto en een aandenken van de kapitein. De Deluxe Honeymoon Experience (445 dollar) biedt naast bovengenoemde ook een champagne ontbijt, twee badjassen,  een spa behandeling of gezichtsbehandeling, hapjes op een avond, een uitnodiging om de brug te bezoeken en bonbons.

Regent Seven Seas Cruises

Trouwen: Aan boord of aan land als het schip in een aanleghaven ligt.

Extra’s: Regent biedt het Honeymoon pakket (470 dollar) aan met daarin een fles Veuve Clicquot Champagne met kaviaar, elke avond hapjes in de hut, bloemen, een mini bruilofts taart, Leonidas bonbons en een felicitatie van de kapitein.

Royal Caribbean

Trouwen: Aan boord als het schip in een aanleghaven ligt of aan land in de aanleghaven. Bijzonder zijn ook de trouwlocaties op de schepen van de Allure of de Oasis of the Seas: in het park van het schip of in de carroussel etc. Sinds oktober 2012 mag er ook op volle zee getrouwd worden naar Bahama recht.

Extra’s: De maatschappij heeft veel verschillende pakketten in het assortiment. Het Classic Romance pakket (100 dollar) bevat Champagne, vanilla cupcakes, hapjes in de avond, petit fourtjes na het diner, in de morgen ontbijt op bed en tot slot een foto in een zilveren lijst.Aardig is ook een pakket (31 dollar) waarmee de hut versierd wordt met “Just Married” attributen. Bijzonder is ook dat je een privé-diner in een kleine groep kan boeken met de chefkok terwijl hij uitleg geeft over het diner en de wijn.

Seabourn 

Trouwen: Op aanvraag is veel mogelijk. Er zijn geen kant en klare pakketten.

Seadream Yacht Club 

Trouwen: Op aanvraag is veel mogelijk. Er zijn geen kant en klare pakketten. Zelfs exclusief een schip afhuren is mogelijk.

TUI Cruises

Trouwen: Door de kapitein op het schip – Maltees geregistreerd – op volle zee. Rechtsgeldig

Windstar Cruises

Trouwen: Aan boord als het schip in een haven ligt.

Extra’s: Pasgetrouwden ontvangen aardbeien met chocola en een felicitatiebrief van de kapitein. Voor 169 dollar ontvang je een fles champagne, aardbeien, ontbijt op bed, een foto met lijst en een certificaat.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger