Herstart: Welke schepen zijn nu aan het cruisen?

Wil je weten met welk schip je eventueel op cruise kan? Steeds meer, maar niet heel veel, rederijen zijn momenteel aan het varen op de zeeën en oceanen. Deze rederijen doen dit met zeer strikte veiligheidsmaatregelen aan boord. Zo dien je vooraf een negatieve coronatest te hebben en eenmaal aan boord zijn mondkapjes vaak verplicht. Bovendien mag je alleen met excursies mee van de rederij, om te voorkomen dat je in contact komt met mensen die niet op het schip verblijven.

Wij hebben een overzicht met de (zee)cruiseschepen die momenteel varen, ingedeeld op gebied.

Europa

AIDA Cruises

AIDA Cruises heeft maar kort gevaren, vanaf half oktober tot eind oktober. Omdat de Duitse overheid een lockdown light heeft afgevaardigd, heeft de rederij besloten te stoppen met cruisen in november. Betroffen zijn:

Meer informatie bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelStipTUIZeetours

Costa Cruises

Costa Cruises is op 6 september 2020 weer gestart met cruisen, uiteraard met vele veiligheidsmaatregelen. De eerste cruises bezoeken alleen bestemmingen in Italië en waren alleen voor cruisereizigers uit dit land. Inmiddels zijn Europese cruisereizigers ook welkom, zolang deze op een lijst staan van de Italiaanse overheid van veilige landen uit de Europese Unie.

  • Costa Deliziosa: Vaart vanaf 28 november een Italiaanse route gaan varen met o.a.  Triëst, Brindisi, Bari. Tot eind februari 2021. Tijdelijke stop vanaf kerst tot 31 januari.
  • Costa Diadema: Vanuit Genua, 8-daagse cruises naar Civitavecchia (voor Rome), Napels, Palermo, Cagliari en La Spezia. Vanaf €589. Tijdelijke stop tijdens kerst/nieuwjaar.
  • Costa Smeralda: Vanaf 10 oktober. 8-daagse cruises vanuit Savona naar La Spezia, Cagliari, Messina, Napels en Civitavecchia/Rome. Vanaf €919. Tot eind februari 2021. Route wordt overgenomen door Costa Deliziosa.

Vanaf april 2021 zal Costa Cruises de gehele vloot gaan inzetten in Europa. Lees meer.

Meer informatie bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelDreamlinesKrasStipTUIZeetours

CroisiEurope

De grootste riviercruise aanbieder van Europa, biedt sinds juli cruises aan op haar zeeschip La Belle des Oceans in de Middellandse Zee en daarna de Canarische Eilanden.

Meer informatie bij:

Captain Cruise

MSC Cruises

MSC Cruises vaart vanaf half augustus 2020 met een zeer uitgebreide set aan veiligheidsmaatregelen. De MSC Magnifica zal vanaf half oktober gaan varen, als eerste rederij van Europa met 11-daagse cruises.

  • MSC Grandiosa: Vanuit Genua. 8-daagse cruises naar Civitavecchia, Napels, Palermo en Valletta (Malta). Vanaf €329. Tijdelijke stop tijdens kerst/nieuwjaar, vaart vanaf 10 januari 2021 weer.
  • MSC Magnifica: Vanaf 19 oktober maakt de Magnifica langere 11-daagse cruises vanaf Genua naar Livorno, Civitavecchia, Messina op Sicilië, Valletta, Piraeus en Katakolon in Griekenland. Vanaf €429.  Helaas geannuleerd tot 14 februari 2021.

Meer informatie bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelStipTUIZeetoursNicko Cruises

De Duitse reisorganisator is na de succesvolle start met haar riviercruiseschepen half september gestart met het expeditieschip World Explorer. World Voyager zal het stokje gaan overnemen.

Meer informatie bij:

Captain Cruise

Ponant

Ultraluxe rederij Ponant is gestart midden in de zomer met 1-weekse cruises op haar kleine fijne schepen.

Meer informatie bij:

Waterproof ExpeditionsCaptain CruiseCruiseReizen.nlCruisetravelCruisewinkelDreamlinesZeetours

 

TUI Cruises

De Duitstalige rederij TUI Cruises is al enige tijd aan het varen, eerst vanuit Duitsland en daarna in Griekse wateren. Kenmerken van deze eerste cruises vanuit Duitsland, waren dat gasten alleen aan boord konden verblijven. Er werden geen plaatsen of bestemmingen bezocht waar je van boord mocht. Inmiddels worden op de cruises in Griekenland excursies aangeboden door de rederij. Bijzonder is dat gasten alleen maar een balkonhut of suite 🙂 kunnen boeken en uiteraard is er een beperkt aantal mensen aan boord.

  • Mein Schiff 2: Canarische Eilanden, 8-daagse cruise. Premium all-inclusive. Alleen in een balkonhut of suite mogelijk.

Meer informatie bij:

Captain CruiseCruisetravelCruisewinkelTUITUI Cruises DuitslandZeetours
 

Oceanië

Paul Gauguin Cruises

Paul Gauguin vaart vrijwel alleen in Frans Polynesië met droomeilanden en bestemmingen zoals Bora, Bora en Papeete.

  • Le Paul Gauguin: 8-daagse cruises rondom Tahiti, vanaf €2870.

Meer informatie bij:

Captain Cruise

Aranui Cruises

De Aranui cruises kenmerken zich door een combinatie van vrachtschip en hotel ineen. Terwijl de Aranui 5 de uithoeken van Polynesië, de Marquesas Eilanden, voorziet van goederen en voorraad aan de kleine gemeenschappen, vaar je mee als gast en leer je alles over de locale cultuur. Lees hier meer over deze reizen.

  • Aranui 5: diverse vertrekken vanaf Tahiti, 13-daagse cruises.

Nieuwsgierig naar Aranui? Kijk dan bij:

Waterproof Expeditions

 

 

 

Azië

Dream Cruises

Dream Cruises vaart momenteel weer in Azië sinds eind juli 2020. Overigens heeft de World Dream vanaf eind maart enkele maanden in Nederland doorgebracht vanwege renovatie. De World Dream zal gaan varen in december vanuit Singapore, voorlopig alleen voor inwoners van Singapore.

Royal Caribbean Int.

De Amerikaanse rederij Royal Caribbean Int. gaat ook in december van start, met de Quantum of the Seas. De cruises zullen alleen bestaan uit zeedagen en variëren van 3 tot 5 dagen. Deze cruises zijn net als die van Dream Cruises, alleen toegankelijk voor inwoners van Singapore.

Tijdelijk gestopt per 1 november

 

Hapag Lloyd Cruises

Het Duitse Hapag Lloyd Cruises is gestart met cruises vanuit Duitsland met alleen gasten uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland met haar ultraluxe schepen, Europa 1, Europa 2 en haar expeditieschepen Hanseatic Inspiration en Hanseatic Nature.

Alle cruises zijn geannuleerd vanwege Duitse lockdown-light.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.